071 408 02 02 |
#1

Opdracht

De kinderen van basisschool ’t Klankbord in Leiden staan te popelen om te gaan voetballen. Aannemingsbedrijf Sporto B.V. heeft aan de zijkant van het schoolplein samen met J&L Hekwerk een geluidsarme voetbalkooi gerealiseerd. Projectleider Marc van Arkel van Sporto B.V. staat met een grote glimlach op zijn gezicht toe te kijken. “Hier doe je het voor, als je ziet hoe blij die kids zijn.”

Sporto B.V. uit Noordwijkerhout houdt zich bezig met grond-, weg- en waterbouwkundige projecten en aanleg en onderhoud van groenprojecten. Het bedrijf telt zo’n vijfentwintig medewerkers en bestaat al bijna vijftig jaar. De laatste tijd werken ze nu ook standaard samen met J&L Hekwerken uit Katwijk. Van Arkel: “Als we een hekwerk nodig hebben, dan bellen we met J&L en gaan we samen op locatie kijken. Binnen een paar dagen hebben we een prijs en weten we hoe we het aan gaan pakken. Zo is dat hier ook gegaan.”

#2

Uitvoering

Het schoolplein van basisschool ’t Klankbord had al een voetbalveldje met klinkers. Die moesten eruit en daar zou kunstgras voor in de plaats komen. De doeltjes konden gelukkig hergebruikt worden. En er moest natuurlijk nog een hekwerk omheen zodat de bal niet alle kanten op geschoten kon worden. Nu ligt er een prachtige groene mat van zes bij twaalf meter, inclusief belijning. “We hebben eerst de klinkers eruit gehaald, een laag padvast (red. halfverharding) aangebracht en daar de grasmat op gelegd. Daar omheen liggen opsluitbanden. Toen wij klaar waren is J&L langsgekomen om het hekwerk te plaatsen.”

Voor J&L Hekwerk was het ook een niet alledaagse klus. Marco Melissen is inmiddels bij het gesprek aangesloten: “We leveren wel vaker hekwerken voor sportvelden, maar hier moet je ook nog eens zorgen dat er zo min mogelijk hinder is voor de omgeving. We hebben daarom gekozen voor dubbelstaafmat hekwerken met speciale rubbers. Dat reduceert de trilling en dus ook het geluid als er een bal tegenaan geschopt wordt. Dit komt wat minder voor in de markt en is daardoor wat prijziger. Maar je hebt wel wat staan!”

#3

Oplevering

De pauze zit erop. De kinderen gaan nog even snel op de foto en dan moeten ze echt weer naar binnen. Ook de schooldirecteur is bijzonder trots op het eindresultaat en dat mag met foto en al in de krant. Want zo’n voetbalkooi in deze vorm is toch best een bijzonder project.

 

 

 

Contact

Gebruik maken van de diensten en producten van J&L Hekwerk? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Benieuwd naar de producten die wij leveren en monteren? Bekijk al onze hekwerken en toegangspoorten. Wij monteren bij zowel bedrijven als particulieren en staan bekend om onze snelle service. 

Gratis advies of
offerte?

Ja, ik wil graag een gratis adviesgesprek of een vrijblijvende offerte aanvragen.
Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.
Direct contact? Bel 071 408 02 02.

Meer
referenties

Nog niet genoeg referenties gezien? Bekijk dan ook eens de andere ijzersterke werken van J&L Hekwerk!

© 2022 J&L Hekwerk - Privacyverklaring - Cookievoorkeuren - Proclaimer
Webontwikkeling: 2nd Chapter